Zolang tijdreizen een sciencefictionverhaal is, is bigband ’t Mouvement graag de ambassadeur van felgesmaakte swingklassiekers. Denk aan Duke Ellington, Count Basie, Gene Krupa, Fletcher Henderson en vele anderen uit de jaren 30 en 40. Dat het hiermee een nichepubliek overstijgt, bewijzen optredens in allerlei Gentse cafés, op zomerfestivals en Lindy Hop dansfeesten in binnen- en buitenland. Haar rijke swingrepertoire heeft ’t Mouvement aangevuld met moderner werk waarin latin grooves, funk en fusion de overhand nemen. Dat er daarnaast ook nog plaats is voor een Charles Mingusrepertoire, onderlijnt het schizofrene karakter van deze leutige bende.

‘t Mouvement telt meer dan twintig muzikanten: trompettisten, saxofonisten, trombonisten en een uitgebreide ritmesectie die wekelijks ijverig repeteren in hun vaste stek in de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Gent. Trompettiste Marie-Anne Standaert houdt deze eigenwijze maar overenthousiaste bende strak in het gareel. Dit jaar mag ’t Mouvement 10 kaarsjes uitblazen, een jubilee die we graag met iedereen vieren!

Hi-dee hi-dee hi-dee ho! ’t Mouvement viert z’n 10 jaar in een weekend vol buitenissige acts, onverwachte talenten, uitmuntende gastmuzikanten, onstuitbare danspassen en een resem speciallekes om duimen en vingers van af te likken. Ons feestweekend blazen we stevig in met een bont luisterconcert van swingklassiekers, latin vibes en funk op zaterdag 9 juni. Op zondag 10 juni toveren we De Centrale om in een lazy Sunday afternoon jazzclub met dansvloer. Vervoeg ons in het decor van The Great Gatsby voor hét bigbandfeest van 2018!