Musical

Algemene info

Opbouw.

Musical is een kunstvorm voor harde werkers, voor artiesten die uit de comfortzone durven treden en bereid zijn om in de 3 verschillende pijlers (zang, dans en drama) bekwaamheid te creƫren. Wij helpen je jouw talenten te ontwikkelen en de weg te vinden binnen deze energieke kunstvorm.

De musicalopleiding zorgt voor een goede basis in dans, zang en theater. Je krijgt les van docenten met ervaring die ervoor zorgen dat je op een technisch juiste manier het vak leert (kennen).

In een opleiding met veel praktijkgerichte lessen, doe je niet alleen ervaring op in het musical-genre, maar je leert zowel dans, zang en spel op een juiste manier invullen. Met een combinatie van individuele aandacht en groepswerk ga je snappen wat musical is en hoe jij er als musicalartiest in opleiding invulling aan kan geven.

Toelatingsvoorwaarden

Voor wie.

  • Je hebt een 2e graad muziek afgewerkt of je kan aantonen dezelfde competenties behaald te hebben
  • Je hebt een intakegesprek in de eerste week van het schooljaar waarin we vragen naar je motivaties en kijken met welke beginsituatie je start. Zo kunnen wij het traject zo goed mogelijk laten aansluiten op de wensen en noden van de klas.
  • Er is maximaal ruimte voor 24 gedreven leerlingen
  • Alle vakken zijn hoofdvakken, er zijn geen keuzevakken, dus je mag 4 uur les per week verwachten in de optie Musical.
  • We proberen zoveel mogelijk alle leerlingen onder te verdelen in een groep jongeren (richtleeftijd 12-18) en een groep volwassenen (richtleeftijd 18+), maar dit is ook afhankelijk van de aanmeldingen.

Meer info:

Traject 3de en 4de graad

 

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270