Muziek schrijven

Algemene info

Opbouw.

In de opleiding Muziek Schrijven maak je kennis met vele facetten van het creëren. We werken aan de vele competenties die je nodig hebt om je muzikale ideeën vorm te geven. In het hoofdvak ‘Muziektheorie' krijg je de nodige algemeen brede muzikale vaardigheden aangeboden. Dit vak wordt geflankeerd door ‘Muzieklab+ Schrijven' waar we aan de slag gaan met meer specifieke tools die je de nodige houvast zullen bieden tijdens je muzikale zoektocht. Om het lessenpakket compleet te maken, kies je daarnaast één van de voorgestelde keuzevakken.

We vertrekken steeds vanuit een breed muzikaal landschap en we verkennen alle parameters met het oog op je eigen creatieve reis. De route brengt ons langs ritmische- en tekstuele beginselen, melodische concepten, harmonieleer, gehoortraining en geluidsleer. Om onze bestemming te bereiken gaan we natuurlijk ook aan de slag met instrumenten, muzieksoftware en opnametechnieken.

Kortom het perfecte voorbereidende traject op de creërende richtingen in de 4e graad (Instrument Creërend, Compositie, Muziekproductie). Een aanrader voor al wie de drang voelt zijn eigen muzikale ideeën vorm te geven en hiervoor op zoek is naar de nodige ondersteuning.

Muziek Schrijven kan je volgen na het afronden van de 2de graad. Voor meer informatie kan je contact opnemen met

Traject 3de graad

 

3de graad
3.1 & 3.2 & 3.3

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270