Opera

Algemene info

Opbouw.

Opera is een kunstvorm voor artistieke duizendpoten, voor artiesten die uit hun comfortzone durven treden en bereid zijn om in de pijlers zang, spel en drama bekwaamheid te verwerven. Wij helpen je jouw talenten te ontwikkelen en de weg te vinden binnen deze fijnzinnige kunstvorm.

Het is een opleiding met veel praktijkgerichte lessen waarbij je niet alleen ervaring op doet in het opera- en operette-genre. Je leert er ook zang, spel en beweging doelgericht op een scène inzetten. Met een combinatie van individuele aandacht en groepswerk ga je snappen wat opera is en hoe jij er als zanger in opleiding, invulling aan kan geven.

Opera is er voor iedere zanger die de derde graad klassieke zang heeft afgerond. Wie een andere zangopleiding volgde en interesse heeft voor de optie Opera of nog meer informatie wenst kan hiervoor contact opnemen met

Toelatingsvoorwaarden

Voor wie.

  • Optimaal heb je alle basiscompetenties van de derde graad muziek/zang behaald. Jouw stem kent genoeg draagkracht, souplesse en wendbaarheid na 6 jaar zangopleiding.
  • Je kan zelfstandig een zangpartituur voorbereiden en instuderen.
  • Er wordt van iedereen engagement en aanwezigheid verwacht!
  • Er is een intakegesprek waarin gepeild wordt naar je motivatie en jouw specifieke basiskennis. Op basis hiervan onthalen wij jou in de optie Opera/Muziektheater of bieden wij jou een aangepast leertraject aan
  • Binnen het vak Opera-atelier worden ook de leerinhouden van Muzieklab+ aangeboden in een geïntegreerde vorm. Echter: indien we in het intakegesprek vaststellen dat je nog over te weinig basiskennis muzikale en culturele vorming beschikt, zal je doorverwezen worden naar de modules Muzieklab+ Klassiek.

Traject 3de en 4de graad

 

3de graad (vanaf 16 jaar)
3.1 & 3.2 & 3.3
4de graad (vertolkend)
4.1 & 4.2 & 4.3

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270