Praktisch

Aanbod

De Academie verkoopt geen instrumenten, maar we hebben er wel een aantal te huur. Huren en verhuren gebeurt enkel op de hoofdschool (Poel 17, 9000 Gent), en dus niet in de bijafdelingen Evergem of Drongen.

Volgende instrumenten kunnen afhankelijk van de voorraad en voor zover aan alle voorwaarden wordt voldaan, ontleend worden: trompet, trombone, hoorn, bugel, cornet, viool, cello, contrabas, dwarsfluit, altsax, sopraansax, klarinet, hobo


Prijs

Voor alle instrumenten geldt volgende regeling: € 150 per schooljaar.
De enige uitzonderingen hierop zijn:

 • viool, trompet en kinderhoorn: € 75 per schooljaar
 • contrabas: € 200 per schooljaar
 • kindertrompet en kindertrombone: € 50 per schooljaar.

Teruggave van huurgeld wegens annulatie kan enkel tijdens de maand september.

Opgelet! Er kan enkel betaald worden met cash of payconiq.


Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het huren van een instrument dient een leerling aan volgende voorwaarden te voldoen:

 • leerling is rechtmatig ingeschreven in onze Academie
 • leerling die huurt is financierbaar (i.e. leerling volgt lessenpaket van de nevenvakken als regelmatige leerling)
 • maximaal 1 instrument per leerling

Aanvraag

De instrumenten kunnen gehuurd worden op het kantoor van de verantwoordelijke voor instrumentenverhuur Nicolas-Alexander vanaf 1 september:

U dient een afspraak te plannen:

Maak afspraak


Verantwoordelijkheid

De huurder is verantwoordelijk voor verlies en beschadiging van het gehuurde instrument. Bij diefstal is men verplicht om door de bevoegde wettelijke instantie een proces verbaal te laten opmaken.


Huurperiode

 • het huurcontract is jaarlijks en eindigt op de laatste vrijdag van juni.
 • het instrument blijft eigendom van de academie
 • bij vroegtijdige stopzetting van uw lessen, dient u het instrument onmiddellijk terug te brengen

Instrument verlengen/binnenbrengen

Instrument verlengen

Voor degene die het instrument verder willen huren volgend schooljaar kan het bedrag overgeschreven worden op dezelfde manier waarop u uw inschrijvingsgeld heeft betaald via mijnacademie.be rekening van de academie. U dient te betalen voor 31 augustus 2024.

Instrument terugbrengen

Voor degene die het instrument niet meer willen huren volgend schooljaar moet het instrument voor 30 juni worden binnengebracht. In het andere geval wordt er een boete aangerekend van € 30 + € 15/maand vanaf september dat het instrument niet binnengebracht wordt, bij het niet verder verlengen van het huurcontract.

Terugbrengen kan vanaf 12 juni mits het maken van een afspraak!:

 • op maandag,woensdag, donderdag tussen 15u en 19u
 • vrijdag tussen 15u en 18u

Maak afspraak

Binnenbrengen kan enkel op deze dagen! Indien u buiten deze dagen komt kan uw instrument niet worden aangenomen. De collega’s die inschrijven op het secretariaat hebben hier absoluut geen tijd voor. Bedankt voor uw begrip!


Let op!

Instrumenten die niet verder gehuurd worden, dienen netjes te worden ingediend!
Elk jaar worden instrumenten binnengebracht waarvan de kist of tas vol hondenhaar, kattenhaar of stof kleeft. Hiervoor wordt de huurder een grondige nieuwkuisbeurt aangerekend! Gelieve ook mondstukken netjes af te geven en koperen instrumenten vlekkenvrij in te dienen! Het zeer belangrijk om het instrument ontsmet binnen te brengen:

 • Voor de snaarinstrumenten: het instrument afkuisen met een vochtige doek met alcohol.
 • Voor de blaasinstrumenten: al de mondstukken een nacht laten weken in een oplossing met detergent daarna het mondstuk droogwrijven, de rest van het instrument afkuisen met een vochtige doek met alcohol.

Gelieve het betalingsbewijs van uw instrument van afgelopen schooljaar mee te brengen! Zo kunnen wij uw document aftekenen als bewijs van afgifte.

Wanneer instrumenten te laat worden binnengebracht of verlengd, zal automatisch een bijkomende kost van € 30 worden aangerekend + € 15/maand vanaf september dat het instrument niet binnengebracht wordt, bij het niet verder verlengen van het huurcontract.


Herstellingen

Snaarinstrumenten bevinden zich in goede staat. Het springen van een snaar van een viool, cello of contrabas zijn geen herstellingen. Nieuwe snaren zijn dus ten koste van de huurder. Er is een meldingsplicht als een huurinstrument beschadigd is of de nodige herstellingen moet ondergaan. Herstellingen die u als huurder buiten de kennisgeving van de school om laat uitvoeren zijn en blijven ten uwe laste.


Meer info

Voor alle mogelijke bijkomende informatie kunt u zich wenden tot: verhuur@muziek-academie.be (secretariaat Poel 17, 9000 Gent).

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

 • RPR Gent - 0267 383 270
 • BTW BE267 383 270