Visie

Algemene grondslag

Het basisdocument dat aan de grondslag ligt van ons artistiek pedagogisch project is het pedagogisch project van het GO! waarin de grondbeginselen, de waarden en de algemene doelstellingen van het GO! zijn opgenomen. Het is een referentiekader waarbinnen al onze leerlingen begeleid worden in hun persoonlijke ontplooiing en optimale ontwikkeling naar samenleven in diversiteit en harmonie; een ontwikkeling die niet leidt tot nivellering en standaardisering maar die gedifferentieerd is naar ieders talent en competenties.


Ons artistiek pedagogisch project

Onze kunstacademie is een artistieke vrijplaats waar alle leerlingen binnen een brede waaier aan artistieke opleidingen hun eigen unieke kunstzinnige persoonlijkheid kunnen ontwikkelen.
De zorg voor het unieke in elke mens, de individuele eigenheid van iedere leerling, vormt de leidraad van ons competentiegericht kunstonderwijs: hier kunnen onze leerlingen hun individuele gedrevenheid tonen, ze kunnen samen werken met anderen, ze leren creƫren met kwaliteit, ze bouwen een repertoire op, ze experimenteren, communiceren en reflecteren in een vertrouwenwekkende omgeving.

Onze leertrajecten krijgen hun vorm en inhoud door de 5 pijlers/rollen van het competentie- ontwikkelend kunstonderwijs (vakman + onderzoeker + kunstenaar + samenspeler + performer = de unieke-ik van elke leerling) te verbinden met de visie van het leerkrachtenteam, de persoonlijke artistieke ambitie en de leervraag van de leerlingen.

Er is geen hiƫrarchie tussen de 5 artistieke rollen, de ene rol volgt niet op de andere of is geen voorwaarde voor een andere. Het is van belang dat alle artistieke rollen vanaf de start het leerproces aansturen en stap voor stap tot ontwikkeling komen, op tempo van de individuele leerling; echt maatwerk dus! Dit onderwijs-op-maat vormt de basis voor de evaluatiecriteria die we hanteren.

De kunstacademie is ook verbonden met haar artistieke en sociale omgeving. Leerlingen worden gestimuleerd zich daarin actief te engageren.

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270